Innovation Nyhet

ArcelorMittal Construction omfamnar innovation för att möta marknadens behov

ArcelorMittal Construction omfamnar innovation för att möta marknadens behov

Nöden är uppfinningarnas moder. Detta uttryck, som ofta tillskrivs den grekiska filosofen Platon, har ett speciellt värde för ArcelorMittal Construction.

”Nyhet” beskriver inte innovation tillräckligt. För att verkligen vara innovativ måste ett behov besvaras på ett praktiskt sätt, och det bästa sättet att svara på ett behov är att börja med problemet.

Det finns undantag. Några fantastiska innovationer uppstått av misstag (penicillin, inte minst) och om det finns en läxa att dra från det, är det att man alltid ska vara uppmärksam på möjligheten till en lyckosam möjlighet.

Men de allra flesta stora innovationer kommer ändå från nödvändighet.

Alltid ett nyfiket öra

Det finns det ett ständigt behov av förbättringar inom byggtillverkningen. Nya teknologier, nya material, nya kunskaper - allt detta möjliggör ett kontinuerligt flöde av produkter och metoder som gör saker snabbare, billigare, starkare, grönare - mer lämpade för ett specifikt syfte, oavsett vad det kan vara.

FoU (forskning och utveckling) vid ArcelorMittal Construction fokuserar på olika stimuli för att upprätthålla drivkraft:

  • Lyssnar på våra kunder

Att arbeta nära våra kunder är en av huvudanledningarna vi kan fortsätta att leverera bättre byggnadslösningar. Genom att ha kontakt med människorna som stöter på konkreta pain points i fältet eller vid ritbordet (till exempel genom vår Smart Support service) kan vi fullt ut förstå marknadens behov.smart support logo

  •  Lyssnar på tillsynsmyndigheterna - och forskarna

Regler som antagits av statliga myndigheter bidrar också till att driva på innovation. Baserat på vetenskapliga råd ger lagstiftningar om allt från brandsäkerhet till hållbarhet en basuppsättning av standarder som ArcelorMittal Construction strävar efter att överträffa. Vårt PRT- Hexacore® PIR-isoleringsskum är ett sådant exempel. Med enastående värmeeffektivitet och en brandprestanda på B-s1, d0 i beklädnad, är PRT- Hexacore® exakt den typ av marknadsledande innovation som hjälper till att visa byggvärlden vad som är möjligt.

  • Tittar både inåt och utåt 

Naturligtvis ser ArcelorMittal Construction ständigt inåt, testar och analyserar våra egna produkter för att förstå hur de fungerar och överväga hur de kan förbättras. Men det är också viktigt att titta utåt med ett öppet sinne. Genom att ha en skarp medvetenhet om nya produkter, idéer och genombrott på marknaden - och faktiskt inom den bredare världen av vetenskap och teknik - hjälper det oss att upprätthålla en helhetsförståelse för konstruktion och de många branscher som arbetar runt omkring.

Svarar på specifika behov

Genom att drivas av våra kunders och tillsynsmyndigheternas krav, och genom att vara utrustad med den tekniska förståelsen som kommer från mer än ett sekels kompetens är ArcelorMittal Construction unikt positionerat för att möta marknadens behov.  Dessutom har vår bakgrund och integrerade försörjningskedja gjort att vi kan hantera designutmaningar via ett antal tillvägagångssätt, från ståltillverkning till beläggningar och vidare.

Behovet av högpresterande system av klimatskal  

Utvecklade som svar på behovet av högre värmeeffektivitet, vår iQ+ System [https://construction.arcelormittal.com/fr-en/news-details/iq-range-from-arcelormittal-construction-has-all-the-answers]  har en skumformulering som överträffar de flesta, om inte alla jämförande produkter på marknaden. Med ett lambdavärde på endast 0,018 W/mK minskar paneler som är isolerade med iQ + System värmetapp från en färdig byggnad, som i sin tur sparar pengar på värmeräkningar och räddar planeten från betydande och onödiga koldioxidutsläpp.

Det högpresterande iQ+-systemets, tillsammans med våra innovationer för att öka lufttätheten och minska köldbryggor, gör att anläggningens energieffektivitet kan höjas med så mycket som 25% mot jämförbara lösningar.

Detta i sin tur innebär att paneler kan minskas i tjocklek utan att kompromissa prestandan, vilket gör dem lättare och mindre - och därav minskar utsläppen i både tillverkningsfasen och transport.

Behovet för starkare, lättare och bättre beläggningar

ZMevolution® är en annan av våra innovationer som minskar produktens vikt. Tillverkat på våra egna industrilinjer doppas detta stål i ett bad av smält zink, aluminium och magnesium, vilket förbättrar hållbarheten avsevärt jämfört med vanliga zinkbeläggningar.

Den patenterade ZMevolution®-behandlingsprocessen ger exceptionell korrosionsskydd för att förlänga din byggnads livslängd; den är mycket flexibel och lättarbetad, vilket innebär att den kan formas i många profiler och former; det resulterar i mindre utsläpp vid produktion och transport tack vare lägre zinknivåer och minskad vikt; och med en mjukare yta ser den överlägsen ut gentemot vanligt galvaniserat stål. 

Behovet av estetisk designfrihet

ArcelorMittal Construction lägger stort även stort värde i den estetisk skönheten för byggnadsmiljön, som är lika viktigt som egenskaper som hållbarhet, livslängd och termisk prestanda. Med det största produktsortimentet på marknaden och det bredaste urvalet av beläggningar , färger och glanstal, ger våra innovationer arkitekter och specialiserade personer möjligheten att skapa byggnader som ser lika fantastiska ut när de är fullbordade som de var tänkta.

Kombinationen av färger, former och profiler som kan användas i ett klimatskal är nästan oändlig. Och vi utforskar ständigt nya möjligheter för att ge fler alternativ och ännu större frihet.

Vårt Creneo sortiment är en skräddarsydd fasadbeläggning med fyrkantiga vågor i en rad möjligheter för anpassningar, ändringar, djup och bredder. Detta gör att du kan leka med ljus, linjer och struktur på din byggnadsfasad som aldrig förr. 

Nutidens behov, framtidens behov

Hastighet och effektivitet har skjutit halvfabrikat till snabb tillväxt, särskilt i täta stadsområden där bostäder behövs allt snabbare och billigare.

D2B® - ”Design to Build” - är vår nya halvfabrikatsinnovation som kombinerar högeffektiva paneler med innovativa monteringslösningar. Lätt, enkel att installera, lätt att byta ut och återanvända och  garanterar en högkvalitativ slutlig stadighet – sortimentet har alla de egenskaper som gör halvfabrikatslösningar så populära. De kräver mindre tid att bygga upp och färre arbetare på plats, D2B® kommer att visa sig vara särskilt fördelaktigt i en värld av konstruktion efter COVID.

Samtidigt som DB2® uppfyller ett omedelbart behov, är många av våra produkter framtidsskyddade för att tillgodose morgondagens behov. Till exempel är en annan av våra halvfabrikatslösningar, Ondatherm® Deck, ett högpresterande system för platta tak som är anpassat för att rymma solpaneler. Med vår unika Ondafix® Solar-lösning kan solcellspaneler enkelt integreras i din design när som helst.

Med lagstiftningar som införs över hela världen för att minska koldioxidutsläppen är lösningar som hjälper till att leverera hållbar energi avgörande. Vårt engagemang i det banbrytande europeiska Phoster programmet har hjälpt oss att utveckla ett ekodesignat takstruktur av stål som producerar förnybar solenergi med färre giftiga ämnen och utsläpp under tillverkningen, förbättrad återvinning och ökad produktionseffektivitet under användningsfasen.

Låt ArcelorMittal Construction förnya dig

Innovation är hjärtat i vår verksamhet. ArcelorMittal Construction finns för att inspirera smartare byggnader för vår framtid. Och om vårt enorma utbud av lösningar inte uppfyller dina specifika behov, berätta det för oss. Tillsammans kan vi hitta en skräddarsydd lösning på nästan alla utmaningar.

Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan stödja dina projekt idag och i framtiden